Motivaatio- ja hyvinvointiluennot

ENSIMMÄINEN U-KÄÄNNÖS

Toisen lapseni ollessa 5-vuotias, hän totesi kerran haltioissaan auton takapenkiltä u-käännökseen kokiessaan, ettei “ole ikinä tehnyt u-käännöstä!” Kuinka monta u-käännöstä me missaamme joka päivä, kun emme kiinnitä huomiota siihen mitä ympärillä tapahtuu? 

Olen kouluttanut ja luennoinut paljon pitkin Suomea ja useita eri teemoja käsitellen. Olen kertonut muun muassa keittiötyöntekijöille syömisen psykologista ja opettanut Rovaniemen kaupunginorkesterille miten elimistöstä pidetään huolta. Tällä hetkellä pidän luentoja pääasiassa kahdesta aiheesta: miksi syömisestä tuli niin hankalaa ja miksi elämisestä tuli niin hankalaa.

Ensimmäinen aihe on puhtaasti hyvinvointia ja liittyy vähemmän yllättäen ravitsemukseen. Aiheen ympärille voidaan rakentaa halutunlainen luentorunko ja yhdistää siihen oikeastaan mitä tahansa hyvinvointiin liittyvää, olipa kyse sitten työhyvinvoinnista tai junioriurheilujoukkueen ravitsemuksesta. Perustan hyvinvointiluentoni aina ensisijaisesti tieteeseen ja tutkittuun dataan, kokemusta tietenkään unohtamatta.  

Toinen aihe sen sijaan on motivoiva tutkimusmatka ihmisen ajatuksiin, jossa pohditaan mikä on elämän tarkoitus ja voiko onnea löytää vai pitääkö sen etsiminen lopettaa. Lisäksi kerron miksi luovuttaminen kannattaa, miksi on tärkeä lopettaa unelmien jahtaaminen mutta tehdä kuitenkin sitä mitä haluaa, miten itse sain univajeen takia aivovaurion, opettelin kiireestä pois ja puskin silti aina vain eteenpäin muiden mielipiteestä välittämättä. 

Valuutallinen transaktio

  • Veloitan parin tunnin luennosta tai key note -puheesta sijainnista riippuen 1200 – 1900 euroa (alv 0%).
  • Teen myös jonkin verran pro bono -ravintoluentoja esimerkiksi urheiluseurojen juniorijoukkueille.