Kirjat

MIKSI ELÄMISESTÄ TULI NIIIN HANKALAA?

e•lä•mi•nenliving (ˈlɪvɪŋ) subst. Kahden aikapisteen välinen, henkilökohtainen ja uniikki kyky tutkia, kokea, olla, ihastella, syödä, liikkua, juoda, rakastella, tehdä töitä, paijata kissanpentua, oksentaa festareilla, suuttua, vihata, rakastaa, soittaa, laulaa, itkeä, nauraa, tapella, sopia, juosta, nukkua, siivota, unelmoida, aikatauluttaa, tutkia, erehtyä, olla parisuhteessa, tuijottaa tähtiä, juosta karhua karkuun ja kehittyä. Taikka sitten ei.

han•ka•la, difficult (ˈdɪf.ɪ.ˌkʌlt) adj. Laatusana joka kuvaa alitajunnan tukaluusastetta, kun yllä mainitut asiat muodostavat mieleesi elämistä hankaloittavat kahleet.

Ajan rakenne on muuttunut; maailman kuorma painaa niskaasi ja elämästäsi on tullut hankalaa, sillä ihmiskunnan tulevaisuus on pyöriä pysyvästi kärsimyksessä ja tuskailla planeetan ruhjoutumista? No eikä ole, suurin osa meistä vain lopettaa kehittymisensä kasvaessaan aikuiseksi.

Miksi elämisestä tuli niin hankalaa? kertoo miten voit kehittyä aikuisena, sekä kyseenalaistaa kaiken aina avioliitosta ajan rakenteeseen ja elämän tarkoitukseen. Älä etsi onnea ja luovuta – vaan menesty. Kirjan avulla opit pysähtymään ja katsomaan ympärillesi. Elämää on kaikkialla ja vastoin kaikkia odotuksia, se ei todellakaan ole hankalaa.

Vaikka kirja on ensisijaisesti elämänhallintaopas matkallesi kohti kosmosta, niin se sopii ajatusten alustaksi myös yrittäjille ja liike-elämän uraohjuksille. Jos haluat olla #zenasfuck ja nousta oman elämäsi kuolemanlaaksosta, niin tämän kirjan avulla teet sen.

Fitra 2018. 

MIKSI SYÖMISESTÄ TULI NIIN HANKALAA?

Tieteeseen perustuva, humoristinen ravitsemuskirja, jossa käydään läpi kaikki oleellinen ravintofysiologista aina ruokamedianlukutaitoon saakka. Kirja pohjaa uusimpaan tieteeseen, mutta ei nosta mitään erityistä ruokavaliota jalustalle, vaan pyrkii tarkastelemaan ruokavalioita ja ruokailmiöitä useasta eri näkökulmasta. Vaikka kirja sisältääkin painavaa faktaa, on se helppolukuinen. Kirjan humoristinen kirjoitustyyli on räväkkä vastapaino kuiville tietokirjoille. 

Mikään ruokavalio ei ole täydellinen, vaan suurin osa totuuksista sopii saman pöydän ääreen rinnakkain, kunhan vain ymmärretään sijoittaa ne aikajanalle. Kirja on jaettu kappaleisiin kysymys-tyyppisesti. Jokaisessa kappaleessa esitellään varsinainen asia vähintään kahdesta eri näkökulmasta. Sen lisäksi kappaleet pitävät sisällään vinkkejä ja esimerkkejä elävästä elämästä.

Kirja on tarkoitettu kaikille ravitsemuksesta kiinnostuneille, mutta se sopii kaikille aloittelijasta ammattilaisiin. Kirja on sekä absoluuttinen totuus ravinnosta, että ei lähellekään sitä.

Fitra 2017.